2011-07-27

oi, tiesa!

nežinau, ar čia galima kalbėti apie alk. gėrimus, bet vakar, nupylę nuo aviečių su cukrum sultis, padarėm avietinę užpiltinę.. ! ;-)
neturiu supračio, kaip tą daryt ir neįsivaizdinu, kas gausis, bet jaučiaus taip ypatingai, lyg kokia alchemikė!:D
nežinau net kiek reikia palaikyti uždarytą, kad tikrasis skonis atsivertų, bet gal iki žiemos ar pirmo peršalimo iškentėsim:):)

2 komentarai:

Agnė rašė...

Kaip sekasi laikyti ir neragauti? O kuo užpylėte (degtine ar spiritu), kokiomis proporcijomis? Niekad tokio likerio nesu gaminusi. Mes uogas ir cukrų beriam į spiritą su vandeniu. Po kokio pusmečio ar net metų skystį nupilam, o uogas skaniai suvalgom. Šiuo metu baiginėjam likerį, gamintą gal prieš trejus metus. Tai jis kasmet vis skanesnis ir skanesnis. Tas pats ir su verdamu krupniku: kuo ilgiau stovi, tuo mažiau jaučiasi spiritas (o dėl stiprumo, tai jo priduoda ne tik alkoholis, bet ir įvairūs prieskoniai)

Dominyka rašė...

oi, man čia slėptis po lapais..... ta užpiltinė buvo visiška nesėkmė! Matyt reikėjo tą sirupą pakaitinti ir tik tada užpilti, o man gavosi reeeto grooožio cukraus kristalai rooožiniame skystyje!:D:D:D stiprumas buvo nesvietiška (pylėm spiritą), bet į vaisinę savų uogienių arbatą, taip tariant, 'suėjo'...:)