Visada galvojau, kad pagaminti prabangiai aukštą skanų tortą yra didelis dalykas ir dėl to bijojau bandyti..
Iki šiemet :) Vieną dieną iškepiau "Banana Bread" iš Joy of Baking puslapio, kitą - sūrio tortą, o trečią - šį. Šiandien dar eilėje Beatos šokoladainis (nes jau seniai pažadėtas) ir tam kartui saldžiarijimo maratoną uždarysim:))
Taigi.
Receptas - iš nuostabaus populiaraus lietuviško forumo.
Už įkvėpimą improvizuoti dėkoju Snow.
Mano improvizacija gavos tokia:
28 cm atsegamai torto formai
~250 sausainių "Selga" klasikinio skonio
~130 g sviesto
2 pakeliai 9% varškės
1 indelis kondensuoto pieno
250 ml grietinėlės
1 pakelis Dr. Oetker želatinos
KAŽKIEK braškių :D
* Visų pirma išklojau formos dugną ir šonus folija.
* Tada susmulkinau sausainius su mikseriuku, ištirpinau sviestą ir padariau tortui pagrindą. (Kadangi forma didelė, gavos tik dugniukas, kraštams nebeužteko. Kitąsyk reiks mažesnės formos arba daugiau sausainių. Arba stambiau sumalt sausainius:)
* Įdėjau į šaldytuvą.
* Tada išplakiau varškę su kondensuotu.
* Kitame indelyje - grietinėlę iki standžių putų.
* Grietinėlę įmaišiau į varškę ir vėl išplakiau.
* Kažkur tame visko tarpe brinkinau ir vėsinau želatiną, atsinešiau iš daržo braškes, supjausčiau jas į keturias dalis ir sudėjau į bendrą masę viską. Ir jas, ir želatiną. (Su pastaraja dar nesu didelė draugė, tai lyg ėmė stingt, lyg traukt, tai jei žinote gudresnių želatinos įmaišymo į masę būdų, naudokite juosius..)
* Na ir va, viską sukrėčiau ant sausaininės masės, uždengiau folija ir palikau šaldytuve gal keturiom valandom.
Papuošiau tik išėmus.
Skanuuuu!!! :)
Nerealiai!!!!! :)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą