2013-08-12

2013-08-11 Danija

Jezau, kaip pavaiksciojom..... Grize namo paskaiciavom - 10km! L., girdziu, jau knarkia, Mati irgi smigo.
Bet mes vel smagiai pasibuvom. Ejom iki juros, bet nuejom iki sporto klubo zvalgybos, tada vel ejom iki juros ir nuejom!:-) Mati smigo, tai zygiavom toliau ratu namo, tada bisk toliau pasukom ir jau nutarem, kad esam netoli undineles, tai nuejom iki jos. Sekmadieni!!! :-) Kur protas?! Tai tik paziurejom is toli ir pasukom namu link. Kai jau eme nykti geras upas ir nuotaika, priejom miela kavine Pixies su visais nusestais staliukais, nutarem, kad cia geras zenklas ir gavom puikius brunch su dviem pakartojimais latte!!!:-) Maisto derinys: omletas, cream cheese su ismeigtu ridikeliu, avokadas su skiltele citrinos, duona, sviestukas, Dziugo tipo surio storas kvadratinis smotas, jogurtas su pora avieciu ir melyniu, blynukas, ananaso skiltele, cantaloupe.o skiltele:-) Balagons!:-) L. vietoj avokado - bacon.as ir sosiskytes:-)
Atsigave paejom toleliau pamaitint Mati, bet mano nuostabai ir lengvam siaubeliui, ji ima nebelabai gerti. Tikiuos, kad tik del to, kad ja miestas blasko.

Prie namu M. iskelta is vezimelio, parode, ko ji zirze pakeliui, tai za odzno ir rubus skalbt uzdejau :D
Zo, esu leisgyve, kojos tvinksi.

Nu o mieste ka.. Vel sypsosi visi.. Net jauni vaikinukai ziuri i M. ir jai mirksi, linguoja galva. Neisivaizduoju sito mano mylimoj salelej.. Juk butu taip nekruta!
O turistai japonai (turbut), keturi diedai negalejo atplest nuo jos akiu :-):-) Tada vienas sako, she is so cute!:-) Padekojom, pakikenom, o nueje sakom, matyt jiems ispudi jos akys paliko :) :)

Ai, dar. Kaip jie (danai) graziai elgiasi parduotuviu kasose ir riebiu spinduliu aplink jas! Pas mus gi jei nors akimirkai pasuksi galva i sona, jau bus uzlinde keli tautieciai tikrai! Ocia.. Tik artet pradedi tos kasos link, jie jau tiesia ranka rodydami, tu eik. Ir vis sypsosi. Visi. Vyrai, moterys, seni, jauni, grazus. Bet kokie.

Arba anadien, kai lijo, ir ejom namo is pardes - bego per lietu, per balas, kvatodami, cypdami, su sliopansais mergyte ir senelis. Zilas, senstelejes, apvalainas. Lekia ta spygute spiegdama pirma, o senelis is paskos. Abu slapi, apsitaske, issiviepe..
Gal as atbukau savo kaime, bet niekaip neisivaizduoju tokio vaizdo anei Pylimo gatvej, anei Jaksto, anei Erfurto, anei Pilies..

---
Zviuosi jais, stebiuosi, palyginu, suprantu, kad cia kitaip, bet man visvien Lietuva liks didziaja meile be jokiu kalbu:-):-) Isvis, nesijauciu labai kazkur toli isvykus:-) Na, gaaaaaaal mazdaug kaip iki Klaipedos, ne daugiau:-):-) Zinau, kad galiu grizti bet kada ir nuo mamos manes neskiria Atlantas:-) Vis paburbu L., kokie ju netvarkingi pasaliai, kad nervina nerenkami sunu sudai, nesluojamos gatves, nesienaujama sudziuvus zole:-) Aiskinu, kad ju pajurys prastas ir jura nekvepia:-) Kad parduotuves ir vitrinos primena is sovietu svieziai issivadavusia Vengrija, o ne toli pazengusia vakaru valstybe, kad moterys baisiai rengiasi, kad visos parduotuves kaip musu mini bambalines maximos, ir t.t., ir pan.:-)

Bet man mielas ju demesys, poziuris, atida, nuosirdumas:-)

"Tas ant to" cia ir anas at to ten (Lietuvoje) susilygina ir tampa tuo tobulu komfortu, kuris tenkina gyvenant abiejose vietose.

Stai, pasiteisinau:-)

Komentarų nėra: