2013-08-11

2013-08-07 Danija

Pirma nauja diena Kopenhagoje.
Ispudziai tokie.
Nuotrupos.
Butukas musu nedidelis, visai nedidelis, bet labai jaukus, sviesus, baltas, puikioj vietoj ir kaimynystej. Lauke dar daug nesiganem, tik prasiejom ryte gatvelemis, apsipirkom uz milijona pinigu ir bandelinej nusipirkom bandeliu prie kavos:) Kiemeli turime praktiskai gatveje, jame - staliukelis ir du mediniai atsisedimai trims:) Sveciu pasikviesti galime max. 3, su nakvyne - max. 1:) Siryt stebejau, kaip apsauginiai lydi ju PM i automobili, pasijutau labai svarbi ir saugi salia gyvendama:-):-)
O jau tie dviratininkai... Siaubas kazkoks. Laksto kai vejas! Ale visi! Noriu ir as dviracio! :-) Tokio su priekabele is prieko, varinetume su Matrioskyte sau abi.
Aham.
Ka dar.
Bisk nervina, kai nesupranti parduotuvej kas parasyta, negali palygint, nusprest ka daryt ir perki viska tik pagal vaizda:)
Jauciuos.. ? Kaip cia buvus.. Nzn, kada ateis vienatves, svetimumo jausmas, bet kol kas toli grazu.
Vaisiu pasirinkimas cia kaip ir sakyc gal kiek platesnis, bet pas mus siiiimtaaaa kartu jie grazesni, didesni ir pigesni!
Parduotuveles tai tokios lievos, apskritai, vitrinos.... Sakiau L., kaip Rumunijoj kokioj :-)
Jie turetu musu maximose alpeti nuo erdves, tvarkos, sviesos, organizuoto isdestymo ir grazumo! O Rimi tai isvis.. Turbut paslapcia fotografuotu :-):-):-) Na, bet gal mes cia kaime gyvenam, ziuresim dar:-)
Kol kas noriu tu dideliu silauogiu uz 35 pinigus indelis :-)
Arba 2 uz 60....
---
Aj dar.. Viskas bute pritaikyta aukstam zmogui, spinteliu pasiekiu tik apatine lentyna, o tulikas!!!! : ))))) Atsisedau, kojos tabaluoja kaj vajko!!!  Butu reikalas stumt, negaleciau, bo atsispirt ner i ka :-):-):-):-):-)
---
Aj! Yra fysno alaus - 2%!  Ziauriai man patiko sis faktas:-)
Po langais zydi rozes ir piliarozes. Kiemeliai visu mazi, bele kaip uzsodinti zole, zole bele kaip nuaugus, nugeltus, nesienauta. Jei auga pikzoles - tai ir auga:-):-) jei nubyrejo piliarozes labai, ji nuzydejo, nulinko, nuvirto ir nudribo, irgi gerai, nes gamta gi  :-) Mano mama apalptu:-):-):-)
Kol kas atrodom sitaip:


Virtuve:


---
Dar nepasakojau kaip raudojau lektuvui kylant virs Vilniaus senamiescio ir kai radau mamos ideta juoda lietuviska "Senoles" duona...

---
Pvz., kefyras cia yra A38 :D
Neklauskit manes, kodel ir ka tai reiskia :D

---
Pageriau A38, keistas toks, tirstas, vientisas, kremiskesnis nei tikras kefyras.
Paedziau saldzios silkes su kariu.
Uzkandau mamytes ideta duona.
Jei uzsimerkciau ir apie nieka negalvociau, nebutu jokio skirtumo, kur esu.

---2013-08-08
Bute kai langus atidarai - saligatvis, zmones, autobusai, duris atidarai - gatve.
Tai as, kaimas, dierievnia gi vysiska siryt tik susivokiau, kad tie i mane ziurintys i darbus su kostiumais skubandys zmones mazu ir teisus - kokio velnio as trinuos lauke su ta savo kava su pizama?!  L. juokias, sako, zmogu is kaimo gali atimt, bet kaimo is zmogaus - ne.. :-D

3 komentarai:

Marina rašė...

ir Matiukėlis fone matosi ♥ prajuokino tavo "kaimietiškumas" ir keksiukų formelių popieriukai :)

Skaitau balsu rašė...

jau kojas apšilai - kokie tavo patarimai atvažiuosiantiems po jūsų? :) ką pasiimti, ko neimti, ko reikia, ko nereikia?

Dominyka rašė...

Oooonenene.... Patarimams dar wayyyyy to early!